sa-2016-kronika-uztailak-24

sa-2016-kronika-uztailak-24

Gaurkoan zertxobait beranduxeago atera gara lo zakutik, igandea jaieguna dela adierazi nahian antza. Laino artean, baina oskarbia laster iritsiko zelaren esperoan, jaiki da gurekin batera zerua San Asension. Gosaria zain genuen nagiak atera, jantzi, orraztu eta jangelara jaitsi garenerako. Gailetak, tostadak, esnea… eta gaur, berriro ere igandea delakoan edo, zerealak ere izan ditugu gosaltzeko.

Hoy hemos salido del saco algo más tarde, haciendo notar que los domingos incluso aquí tienen algo de festivo. El cielo aunque nublado, también se ha levantado con nosotros. Después de levantarnos, vestirnos y asearnos hemos bajado a desayunar. Galletas, tostadas, leche…y hoy, otra vez por ser domingo, también hemos desayunado cereales.

Atzo taldeko lanekin hasi ginelarik, horrekin jarraitu nahian “Urteko festen eguna” ospatzen hasi gara. Urtezahar gauetik Euskal Jaietara, Izartxo inauterietatik igarota eta Afrikako herrixketako festetan zein ijituen ezkontza xelebreetan ere geldiunea eginez. Gaubealn taldeek festa hauetako bat aurkeztu beharko diete ikusleei.

Hoy continuando con las actividades por grupos que comenzamos ayer, hemos celebrado el “Día de las Fiestas del Año”. Desde la fiesta de Nochevieja hasta las Fiestas Vascas pasando por los Carnavales de Izartxo y acercandonos también a las celebraciones de las tribus Africanas y  las bodas jitanas. Cada grupo tendrá que presentar una fiesta al resto durante la gaubela.

Bazkari goxoa izan dugu gaurkoan, paella eta oilasko izterra txanpiekin. Postrea mundiala, izozkia!

La comida de hoy ha sido genial,  paella y muslos de pollo con champis. Y de postre… Helado!

Arratsaldean, eguzkiak gogor jotzen zuelarik jada, gaubelan egin beharreko aurkezpenak prestatzen jarraitu dugu. Eta horren ostean… Igerilekura!

Por la tarde, hemos continuado preparando las presentaciones para la noche. Y tras una hora… A la piscina!

Afarirako purea eta xolomoa tomatearekin jan ditugu, postrea melocotoia.

Para cenar hemos tomamdo pure y lomo con tomate, de postre melocotón.

Eguna bukatzeko talde guztiek eurek  hautatutako jaia aurkeztu diote elkarri. Izugarria izan da benetan taldeek egun osoan zehar egindako lanaren emaitza ederra ikustea. Hauek bai hauek artistak! Gaubela amaitzean denak txintxo-txintxo edo hobe esanda, nahiko txintxo abiatu dira ohera. Bertan daude zuen seme-alabak goxo goxo lo oraintxe. Ondoloiñ San Asensiotik


Para terminar el día, los grupos han presentado las fiestas elegidas por cada grupo delante de los demas. Ha sido impresionante ver el bonito resultado del trabajo que los grupos han llevado a cabo durante el día. Después todos se han ido a la cama. Están todos ahí ahora mismo durmiendo. Buenas noches desde San Asensio..